Dirigent

Erik van de Kolk

Erik van de Kolk (1985) begon zijn muzikale opleiding bij het Elspeets Fanfare Korps. Op 16-jarige leeftijd startte hij zijn studie aan het Conservatorium in Zwolle. Daar studeerde hij slagwerk bij Jan Wissink, Jan Roel Hamersma en Peter Prommel.

Hij studeerde directie bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde directielessen bij Ivan Meylemans en Jan Cober en nam deel aan masterclasses van verschillende gerenommeerde dirigenten. Hij studeerde in 2012 cum laude af.

In april 2011 won hij de Europese dirigentenwedstrijd in Montreux (Zwitserland), waarbij hij zowel door het orkest, het publiek als de vakjury werd verkozen tot beste dirigent.

Erik leidde in 2012 de Europese Jeugdbrassband tijdens de Europese Brassbandkampioenschappen en was gastdirigent bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” van September 2015 tot maart 2016. Erik van de Kolk is heden dirigent van de Noordlimburgse Brassband, Brassband Rijnmond, Gelders Fanfareorkest, Emergo Castricum Fanfare en de Vriezenveense Harmonie