Dirigent

Raf Van Looveren

Raf Van Looveren werd geboren in Wilrijk in 1979 en was 5 jaar toen hij op slagwerk zijn eerste muzikale stappen zette aan de Muziekacademie in Antwerpen.

Op 10-jarige leeftijd voegde hij er de cornetstudie aan toe in de klas van Arthur Vanderhoeft. Hij vervolgde zijn muziekstudies aan het Lemmensinstituut in Leuven waar hij, na het beëindigen van de Kunsthumaniora, de Conservatoriumafdeling doorliep. In 2000 behaalde hij het einddiploma voor cornet en in 2001 dit voor slagwerk. Na enkele jaren van specialisatie, vervolmaakte hij in 2003 zijn cornetstudies met het maximum van de punten.

Raf speelde jarenlang als principal cornet bij meervoudig Belgische en Europees Kampioen Brassband Willebroek. Momenteel is hij 1ste solist cornet bij het Groot Harmonieorkest der Gidsen, lid van het Cosy Brass Quartet en een vaak gevraagd solist in binnen- en buitenland. Bovendien behaalde hij enkele belangrijke solo-titels met als uitschieters de Europese solo-titel tijdens het Europese brassbandkampioenschap in 2004 en de titel van Beste Solist tijdens de British Open te Birmingham. In 2017 vervoegde hij de rangen van Noordlimburgse Brassband als principal cornet.

Als dirigent was Raf actief bij Brassband Scaldis, waarmee hij sinds zijn komst in 2012 vijf nationale titels heeft weten te behalen in 3de, 2de en 3 maal in 1ste afdeling. Sinds 2017 is hij ook dirigent bij het harmonieorkest De jonge scheuten uit Wuustwezel. In januari 2020 nam Raf de dirigeerstok van de Noordlimburgse Brassband te hand.