Welkom Luc

06/06/2018

Wij zijn bijzonder verheugd en vereerd te mogen aankondigen dat we de vacature van principal Bb bas heel snel hebben kunnen invullen. Met de (Nederlandse) Limburger Luc Geraats heeft de Noordlimburgse Brassband er een extra topmuzikant bij.

Luc studeerde bastuba aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle en het conservatorium van Amsterdam bij Perry Hoogendijk en David Kutz. Hij speelt regelmatig bij het Radio Philharmonisch Orkest, Het Orkest van het Oosten, philharmonie zuidnederland, Orkest de Ereprijs, Orkest van de 21e eeuw, Marinierskapel der Koninklijke Marine, Kapel der Koninklijke Luchtmacht en het Musique Royale de la Force Aérienne.

Luc behaalde de derde prijs tijdens het "European Soloist Competition for Brass & Percussion", georganiseerd door de European Brassband Association in Tivoli, Utrecht.

Dirigent en collega's kijken bijzonder uit met hem te mogen samenwerken !

WELKOM LUC !

Luc Geraats (Weert, 1992) studeerde bastuba aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle waar hij in 2016 zijn Bachelor-studie afrondde bij Bernard Beniers. Sinds 2016 studeert Luc een Master-studie bastuba aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen krijgt van Perry Hoogendijk en David Kutz. Naast zijn studie heeft Luc lessen en masterclasses gevolgd bij onder meer Hendrik Jan Renes, Hans Nickel, Rex Martin en Steve Rosse.

In 2013 legde hij een succesvolle auditie af bij de Marinierskapel der koninklijke Marine, waarna hij gedurende anderhalf jaar als remplaçant deel uitmaakte van het orkest. Luc remplaceert regelmatig in orkesten als het Radio Philharmonisch Orkest, Het Orkest van het Oosten, Philharmonie ZuidNederland, Orkest de Ereprijs, Orkest van de 21e eeuw, Marinierskapel der koninklijke Marine en de Kapel der Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast speelt hij in het 2018 opgerichte MOSA Brass, een nieuw koperkwintet gevormd met Limburgse musici.

Luc heeft veel affiniteit met de brassband wereld, zo speelde hij als gastspeler tijdens verschillende NKB’s met brassband Rijnmond en Brassband Limburg. Tijdens de EBK van 2014 speelde Luc met Brassband Schoonhoven als Nederlandse vertegenwoordiger in Perth, Schotland. Tijdens kleinere projecten speelde Luc als gast met Brassband de Waldsang, Provinciale brassband Groningen, brassband Amersfoort, Brassband de Hoekpunten, St David’s brass (Schotland) en Raunds Temperance Band (Engeland). Luc is daarnaast lang lid geweest van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, een orkest dat hij nog altijd een warm hart toedraagt.